Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila: "Ministerul Sănătăţii nu a pierdut banii pentru spitale!"

Alexandru Rafila: "Ministerul Sănătăţii nu a pierdut banii pentru spitale!"

Ministerul Sănătăţii nu a pierdut banii din PNRR pentru construcţia de spitale, a declarat ministrul Alexandru Rafila, precizând că toate cele 27 de obiective vor fi realizate.

Alexandru Rafila: "Ministerul Sănătăţii nu a pierdut banii pentru spitale!"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2024   •   23:37

"Toată această demagogie că Ministerul Sănătăţii sau România a pierdut banii nu a fost altceva decât un mecanism care fusese convenit încă de la început, de când a existat acest Program European de Redresare şi Rezilienţă, prin care o anumită creştere economică condiţiona un anumit cuantum.

Problema este că acest lucru a fost folosit foarte politic şi demagogic încât să spună că, de exemplu, Ministerul Sănătăţii a pierdut banii. Nu. O dată, nu am pierdut bani.

În al doilea rând, toate cele 27 de obiective se vor face.

Dacă vor fi necesare fonduri suplimentare, ele vor fi realizate", a spus ministrul Sănătăţii la postul Euronews România, scrie Agerpres.

Întrebat de ce România nu a reuşit să construiască spitale, Alexandru Rafila a răspuns: "Cred că din acelaşi motiv pentru care nu am construit autostrăzi. Este exact acelaşi motiv, ne-am blocat fie în procedurile de achiziţie publică, fie în termenele care trebuiau respectate pentru utilizarea banilor externi".

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close