Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Moartea subită în rândul tinerilor. Studiul îngrijorător care dă totul peste cap. Medic cardiolog: "Afectează capacitatea inimii de a funcționa corespunzător"

Moartea subită în rândul tinerilor. Studiul îngrijorător care dă totul peste cap. Medic cardiolog: "Afectează capacitatea inimii de a funcționa corespunzător"

Tot mai mulți tineri cad victime unor tragedii pe care medicii încă încearcă să le descifreze. Este vorba despre sindromul morții subite.

de Ştefan Petrică    |    24 Mar 2024   •   13:17

Persoane cu vârste între 20-30 de ani își pierd viața fără să fi avut probleme de sănătate diagnosticate.

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că 4 din 10 cazuri de moarte subită la adulții tineri sunt legate de miocardita virală.

Aceasta reprezintă o inflamație a celulelor miocardice legate de prezența unui virus.

Până acum se credea că acesta ar putea fi răspunsul la o infecție în organism, însă noul studiu arată că acesta ar putea fi adevăratul motiv.

"Miocardita reprezintă o inflamație la nivelul mușchiului inimii.

Apare de foarte multe ori în corpul nostru doar că problema este că virușii specifici afectează capacitatea inimii de a funcționa corespunzător.

Este important să avem în vedere că inflamația se instalează după o intercurentă respiratorie.

Dacă am trecut printr-un episod viral, gripă, dacă începem să avem dureri de torace, dificultăți de respirație, oboseală, trebuie să ne ridice niște semne de alarmă, cu o posibilă suferință a inimii.

Prin simplu fapt că am trecut printr-o pandemie, virușii au devenit mult mai studiați, atât la nivel cardiac, cât și la nivel pulmonar.

Ne dăm seama că toate aceste infecții ajung să ne afecteze și motorul nostru. Se întâmplă la tineri pentru că atunci când avem un sistem tânăr, avem și un sistem imun puternic.

Problema este că atunci când sistemul nostru imun luptă cu această inflamație, poate să strice celulele mușchiului cardiac și prin această stricăciune scade capacitatea de pompare a inimii sau poate să destabilizeze ritmul cardiac, care provoacă, din păcate, în cele din urmă, stop cardiac", a spus cardiologul Ștefan Busnatu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: miocardită medic cardiolog
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close