Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ne facem rău singuri! Cele mai comune combinații de alimente pe care nutriționiștii le interzic

Ne facem rău singuri! Cele mai comune combinații de alimente pe care nutriționiștii le interzic

Ne facem rău singuri! Cele mai comune combinații de alimente pe care nutriționiștii le interzic
Sursa foto: Foto: pexels.com
19 Sep 2018   •   21:40

Alimentele sunt digerate cu ușurință atunci când sunt combinate în mod corect.

Carne cu pâine/ paște/ cartofi - Carnea nu trebuie asociată niciodată cu alimentele bogate în carbohidrați. Asta pentru că stomacul nu poate digera așa cum trebuie această combinație și vor apărea simptomele indigestiei. 

Fructe cu orice alt aliment - Potrivit doc.ro, atunci când mănânci un fruct după masă, zaharurile din fructe petrec prea mult timp în stomac și încep să fermenteze, lucru care nu se întâmplă dacă alegi să consumi fructele pe stomacul gol.

Cereale cu lapte - Asociat cu cereale, laptele este foarte greu de digerat și produce tulburări digestive.

Brioșe și suc de fructe - Dacă îți începi ziua cu o asemenea gustare, după ora prânzului foamea și poftele nesănătoase te vor atacă. 

Omletă cu brânză și carne - Combinațiile de mai multe proteine îngreunează și ele digestia așa că e mai bine să ne concentrăm asupra unui singur tip de proteine la o masă. 

Sandviș cu brânză topită - Consumate împreună, acestea obligă stomacul să digere prima dată proteinele, nu alimentul bogat în amidon. 

×
Subiecte în articol: nutritionisti alimente
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close