Antena 3 Actualitate Sănătate Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Oamenii au înțeles că totuși fobia trebuie transformată în precauție”

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Oamenii au înțeles că totuși fobia trebuie transformată în precauție”

de S.T.    |    28 Feb 2020   •   11:12
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Oamenii au înțeles că totuși fobia trebuie transformată în precauție”
Sursa foto: Antena 3

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri, că ancheta epidemiologică în cazul pacientului italian diagnosticat cu coronavirus este aproape de final.

„Tot ce identificăm, carantinăm și izolăm la domiciliu. Tot ce carantinăm, testăm”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă merg oamenii la spitale pentru a face testări, secretarul de stat a declarat că numărul oamenilor a început să scadă.

„Oamenii au înțeles că totuși fobia trebuie transformată în precauție”, a declarat Nelu Tătaru, vineri, pentru Antena 3.

Peste două mii de apeluri au fost înregistrate la linia telefonică specială dedicată celor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că oamenii anunță că s-au întors din Italia și că panica a început să scadă.

Tătaru: Sunt mai mult de 33 de teste. Tot ce carantinăm, testăm

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost pusă în funcțiune, joi, linia TelVerde destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus.

Conform Grupului de Comunicare strategică, cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de Covid-19 pot apela numărul 0800800358.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă”, arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: coronavirus carantină

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close