Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce este postul intermintent. Pauza alimentară după care avem rezultate vizibile

Sfat de sănătate. Ce este postul intermintent. Pauza alimentară după care avem rezultate vizibile

Suntem încă în post, dar astăzi nu vom vorbi despre cel clasic, ci despre postul intermitent. Această dietă la modă ne ajută să slăbim și odată cu kilogramele în minus, avem și multe alte beneficii. Expertul în boli metabolice și nutriție Răzvan Vasilescu ne explică cum se ține și cine nu poate apela la acest regim. Este vorba de o pauză alimentară foarte utilă mai ales zilele acestea când stăm acasă.

Sfat de sănătate. Ce este postul intermintent. Pauza alimentară după care avem rezultate vizibile
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    03 Apr 2020   •   09:31

"Este mai mult un stil de viaţă decât o dietă. Sunt mai multe variante. Una dintre ele: 6/18, adică mănânc şase ore, postesc 18 ore şi nu este greu de ţinut. 

După care 5/2, adică am cinci zile într-o săptămână în care mănânc normal şi două zile în care mănânc de post, alternând. După care, urmează formele mai severe: o zi postesc, o zi mănânc", a explicat medicul Răzvan Vasilescu, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Cel mai probabil după circa o lună se pot vedea rezultatele, adică o scădere în greutate, dar nu este o perioadă precisă.

"Nu numai pauza este cea care ne ajută la slăbim, trebuie să avem grijă şi la ce mâncăm din punct de vedere calitativ", a precizat medicul.

Care sunt categoriile de persoane care nu pot apela la această metodă, vedeţi în clipul video de mai jos.

Sfat de Sănătate. Cum se ţine postul intermitent

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close