Antena 3 Actualitate Sănătate Primul semn al infarctului pe care mulți români îl neglijează

Primul semn al infarctului pe care mulți români îl neglijează

21 Noi 2019   •   18:58
Primul semn al infarctului pe care mulți români îl neglijează
Sursa foto: foto: Pexels.com

Infarctul miocardic survine atunci când inima nu mai e alimentată cu sânge, din cauza blocajelor de pe arterele coronariene.

Acordarea primului-ajutor în caz de infarct a redus numărul deceselor din ultimii ani. Pentru a putea acorda primul ajutor cuiva care suferă un infarct trebuie mai întâi să cunoaștem semnele de alarmă.

Primul semn al infarctului pe care toată lumea îl neglijează. ”Simptomele care ar putea anunța un infarct sunt: durerea în piept, oboseala, simptom asupra căruia eu insist pentru că mulți spun că e normal să obosească și dau vina pe poluare, pe îmbătrânire, însă nu e normal să nu poți urca trei etaje la 40 sau 50 de ani. Trebuie să fim atenți la chestii foarte simple. Durerea în piept, în braț, în mandibulă, la faptul că obosim. Sunt lucruri care nu ne dau, de mute ori, de gândit. Scăderea capacității la efort are, în cele mai multe cazuri, legătură cu inima,” a punctat dr. Dorobanțu, pentru Medika TV.

Sfatul medicului este ca la apariția primelor simptome să mergem la un consult cardiologic.

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close