Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea, despre un nou fenomen care ne afectează pe toți: ”E greu să faci față la așa ceva, dar acesta e secretul”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre un nou fenomen care ne afectează pe toți: ”E greu să faci față la așa ceva, dar acesta e secretul”

Prof. dr. Vlad Ciurea atrage atenția asupra unui nou fenomen apărut ca efect al pandemiei.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre un nou fenomen care ne afectează pe toți: ”E greu să faci față la așa ceva, dar acesta e secretul”
Sursa foto: antena 3
de Andreea Cigolea    |    24 Mar 2022   •   09:08

Neurochirurgul explică ce înseamnă termenul de ”languishing” și cum putem scăpa de această stare care ne afectează pe toți în mod direct.

Ba mai mult, prof. dr. Vlad Ciurea ne dă și câteva sfaturi cu ajutorul cărora să scăpăm de această situație.

”Un nou sindrom care afectează tot mai mulți oameni la nivel mondial: ”languishing”. Tradus, ar însemna ”lâncezire” și descrie o stare emoțională în care pur și simplu îți vezi propria viață ”prin ceață” și nu mai întrezărești rostul lucrurilor.

Este un efect al pandemiei: al izolării, al restricțiilor, al veștilor rele pe care le-am primit zi de zi, mai bine de doi ani. E greu să faci față la așa ceva! Mai mult sau mai puțin, suntem cu toții afectați.

Cercetători din toată lumea au studiat acest fenomen și au ajuns la aceleași concluzii: languishing este efectiv o deteriorare a stării de bine, un stres cronic, o stare psihologică negativă.

Ce e de făcut? Să discutăm despre asta – este important să conștientizăm. Apoi, să ne fixăm zilnic mici obiective. Cu fiecare mic obiectiv îndeplinit, ne vom simți mult mai bine.

Câteva exemple: să facem un drum, (o scurtă excursie, vizită, plimbare până într-un anumit punct), să rearanjăm cărțile, hainele sau vasele, să citim un anumit număr de pagini dintr-o carte pe care o lăsasem deoparte, să ajutăm o persoană aflată în nevoie, să facem zi de zi o faptă bună față de un coleg, vecin, animal, plantă... Lista poate fi foarte lungă.

Mici obiective. Acesta este secretul. Și nu ne oprim! Fiecare zi cu obiectivul ei. 

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea fenomen creier
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close