Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Psihologul Adriana Petrescu: Cum ne este afectată sănătatea psihică și emoțională de scumpirile în lanț

Psihologul Adriana Petrescu: Cum ne este afectată sănătatea psihică și emoțională de scumpirile în lanț

Psihologul Adriana Petrescu a explicat, în această dimineață, la Antena 3 CNN, cum ne este afectată sănătatea psihică de scumpirile în lanţ şi cum putem să gestionăm, și din punct de vedere emoțional, traiului din ce în ce mai costisitor.

de Mia Lungu    |    20 Oct 2022   •   10:05

"Nu doar la buzunare, ne afectează și pe paliere de vârstă. Vedem că oamenii mai tineri sunt puțin mai anxioși decât oamenii care au trecut prin viață. Românul întotdeauna a fost un tip de popor care a avut grijă pentru ziua de mâine.", spune Adriana Petrescu.

"Cei care au peste 45-50 de ani sunt mult mai adaptați acestor vremuri. În schimb, tinerii, aici este o mare problemă, și nivelul lor de anxietate crește. Pentru că ei nu au trecut prin aceste vremuri. Și au prins o pandemie în care direcția lor s-a sfârșit.

În online nu există criză, există ce arătăm că avem. În realitate există o criză, a tânarului care se gândește ce va face. Toate mediile acestea arată un wanna-be, ce mi-aș dori să fiu. Nici noi nu suntem structural construiți să vedem răul în față, deși ne place, deși mintea caută întotdeauna o zonă de supraviețuire. Dar dacă nu vezi o poveste, cumva nu o cumperi.", a mai precizat psihologul, la Antena 3 CNN.

 

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close