Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Reacția ministrului Alexandru Rafila, după ce Marcel Ciolacu a susținut că au fost omorâți oameni în pandemie

Reacția ministrului Alexandru Rafila, după ce Marcel Ciolacu a susținut că au fost omorâți oameni în pandemie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat, după declarația lui Marcel Ciolacu potrivit căreia au fost omorâți oameni în pandemie.

Reacția ministrului Alexandru Rafila, după ce Marcel Ciolacu a susținut că au fost omorâți oameni în pandemie
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Dec 2023   •   12:58

Ministerul Sănătății nu se ocupă de anchete penale, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ca reacție la declarația premierului Marcel Ciolacu, potrivit căruia au fost omorâți oameni în pandemie.

"Este o anchetă penală în desfășurare, iar Ministerul Sănătății nu se ocupă de anchete penale", a răspuns Rafila la o întrebare legată de declarații anterioare ale lui Marcel Ciolacu.

"Eu cred că domnul prim-ministru s-a referit la o mortalitate în exces care a existat mai ales în cursul anului 2020 și mai mult în 2021.

Sunt cifre de natură statistică. Discutăm despre pacienți la care cauza bolii a fost legată de infecția Covid, sunt vreo 65.000 în România, în perioada pandemiei.

E adevărat că după ce am venit la Ministerul Sănătății mortalitatea, cu toate ca existau valuri succesive, s-a redus cu două treimi”, a afirmat ministrul. Rafila a adăugat că nu vrea să comenteze pentru că faptele trebuie stabilite de către cei care fac ancheta referitoare la vaccinare.

Premierul Marcel Ciolacu spunea recent că în pandemie, în România s-au întâmplat "cele mai mari grozăvii” şi că s-a furat

Întrebat de ce tocmai USR acuză politizarea actului de justiție, Ciolacu a afirmat: "Eu când vă spuneam că sunt niște oameni falși, niște amatori care s-au trezit la guvernare și au omorât oamenii fără să aibă acces, au furat de peste tot și cum au apucat n-au lăsat nimic în urma lor, decât niște imagini că s-a mers o rangă și s-a rupt un chioșc la Metrorex.

Niciun kilometru de autostradă, zero fonduri europene, despre ce vorbim?”.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close