Se vor sista exporturile de citostatice. Anunțul făcut de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: Decizia vine târziu. Pacienții nu au decât să se roage la bunul Dumnezeu

13 Sep 2019   •   18:35
Se vor sista exporturile de citostatice. Anunțul făcut de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: Decizia vine târziu. Pacienții nu au decât să se roage la bunul Dumnezeu Foto: Pixabay.com

Veste uriașă pentru bolnavii de cancer din România. Ministerul Sănătăţii suspendă pentru şase luni exportul de citostatice şi imunosupresoare pentru pacienţii bolnavi de cancer sau care au suferit un transplant şi care sunt insuficiente pe piaţa din România. Anunțul a fost făcut de Sorina Pintea.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer susține că această veste vine foarte târziu.

”Vestea asta a venit foarte târziu deoarece mare parte din aceste citostatice au dispărut de pe piața românească. Pacienții din România se confruntă de ani de zile cu aceste lipsuri, iar de doi ani aceste lipsuri s-au acutizat, iar pacienții noștri sunt nevoiți să se aprovizioneaze din țările vecine. Ordinul acesta vine foarte târziu pentru medicamentele vitale pentru pacienții cu cancer din România.

O să fiu cam cinic. În situația economică-socială a României, pacienții nu au decât să se roage la bunul Dumnezeu ca să le mai dea ceva zile în plus față de boala care îi macină”, a spus Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

 

Parteneri
x close