Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Când este cazul să facem o pauză de la exercițiile fizice

Sfat de sănătate. Când este cazul să facem o pauză de la exercițiile fizice

Sfat de sănătate. Când este cazul să facem o pauză de la exercițiile fizice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Ian 2019   •   09:20

Am decis să ne apucăm de sport pentru a pierde câteva kilograme în plus. Însă când știm că trebuie să ne oprim pentru a nu ajunge la epuizare. Medicul expert în nutriție sportivă Șerban Damian a explicat la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de ce ar trebui din când în când să facem o pauză de la exercițiile sportive.

„Orice înseamnă intensitate medie și durată lungă este cel mai bine pentru obiectivul acesta de scădere în greutate. Alergarte ușoară, bicicletă, chiar și un joc de echipă. Ideea este de a ține corpul în mișcare, dar nu la intensitate mare. Pentru a scădea în greutate, nu ai nevoie de intensitate mare”, a spus medicul.

Când trebuie să iei o pauză de la exercițiile fizice?

„Când începi să obosești, când nu mai ai chef, când lipsește randamentul, când te îmbolnăvești mai des. Trebuie să te limitezi la trei-patru antrenamente pe săptămână. Mersul pe jos este o activitate care ajută la scăderea în greutate”, a mai explicat medicul. 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate.

De luni până vineri, la Antena 3, vor fi prezentate cele mai importante informaţii în rubrica de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close