Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum discutăm cu copiii despre începerea vieții sexuale

Sfat de sănătate. Cum discutăm cu copiii despre începerea vieții sexuale

de S.T.    |    11 Dec 2019   •   10:21
Sfat de sănătate. Cum discutăm cu copiii despre începerea vieții sexuale
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Începând cu ce vârstă ar trebui să discut despre viața sexuală cu copilul? O întrebare delicată la care mulți părinți nu au un răspuns.

Psihologul Gabriela Minescu a vorbit la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre când e cazul să abordăm această temă cu cei mici.

„Părinții se jenează sau îngroapă subiectul. Dacă un părinte decide că trebuie să-i vorbească copilui trebuie să vorbească în termeni adecvați, să spunem exact denumirea pe care ei trebuie să o audă. Este de verificat dacă ei (copiii - n.red.) au informația corectă.

La patru ani, copiii încep să fie interesați de propriul corp. LA 11-12 ani nu mai sunt dispuși să vorbească despre asta(...). Mi se pare incorect să spunem că o apropiere a părintelui de adolescent în sensul de a avea o discuție corectă îl va încuraja. El dacă își va dori să experimenteze niște lucruri o va face. Trebuie învățat care îi sunt limitele și în ce fel trebuie să se protejeze”, a spus psihologul Gabriela Minescu.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close