x close

Sfat de sănătate: Dieta hiperproteică ne ajută să slăbim rapid. Cine nu poate ţine acest regim

de M.Z.    |    25 Feb 2020   •   09:22
Sfat de sănătate: Dieta hiperproteică ne ajută să slăbim rapid. Cine nu poate ţine acest regim 418

Dieta hiperproteică ne ajută să slăbim în timp record şi cam atât. Dacă nu avem grijă de stilul de viaţă alimentar, ne putem îngrăşa la loc cu uşurinţă. Expertul în boli merabolice şi nutriţie Răzvan Vasilescu ne spune cine nu poate apela la acest regim, dar şi în ce constă. 

"Dieta hiperproteică e o dietă cu care slăbeşti, pentru că are un aport scăzut de carbohidraţi şi grăsimi. Dar slăbeşti pe un interval scurt de timp, apoi la 6-12 luni comparativ cu celelalte diete hipocalorice, stagnezi şi începi să iei în greutate. Pe când cu celelalte diete, slăbeşti mai încet la început, dat te menţii.

Ca să poţi să urmezi o dietă hiperproteică, trebuie să fii o persoană sănătoasă, fără afecţiuni cronice, fără boli renale", atrage atenţia medicul Răzvan Vasilescu.

Proteinele din dieta hiperproteică sau oloproteică (cu carne) trebuie să vină din carne slabă, peşte, piept de pui sau curcan, oleaginoase, fibre.

"Nu se recomandă să ţinem dieta mai mult de trei luni, pentru că dieta oloproteică afectează rinichii", mai spune medicul.

Sfat de Sănătate. Ce implică dieta oloproteică

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati