Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertizare globală privind un sirop de tuse pentru copii. Niveluri ridicate de toxicitate, arată testele

Avertizare globală privind un sirop de tuse pentru copii. Niveluri ridicate de toxicitate, arată testele

Un sirop de tuse pentru copii face Organizația Mondială a Sănătății să tragă un semnal de alarmă. Acesta este foarte toxic, potrivit testelor.

Avertizare globală privind un sirop de tuse pentru copii. Niveluri ridicate de toxicitate, arată testele
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    19 Apr 2024   •   19:48

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat posibilitatea de extindere a avertizării referitoare la siropul de tuse pediatric Benylin, fabricat de Johnson & Johnson, după descoperirea unui lot problematic în Nigeria săptămâna trecută.

Autoritățile de reglementare a medicamentelor din Tanzania și Rwanda au retras luni un lot de sirop de tuse pentru copii Benylin ca măsură de precauție, după ce autoritățile nigeriene au descoperit niveluri ridicate de toxicitate în urma testelor de laborator.

Testele de laborator realizate asupra acestui sirop de tuse de către Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor din Nigeria au arătat conținut crescut de dietilen glicol, o substanță toxică care a fost asociată cu decesul a zeci de copii în diverse țări precum Gambia, Uzbekistan, Indonezia și Camerun începând cu anul 2022.

Lotul retras a fost produs de J&J în Africa de Sud în mai 2021, deși în prezent marca de sirop pediatric Benylin este deținută de compania americană Kenvue, fosta divizie Consumer Healthcare a grupului J&J, care s-a separa în urmă cu un an. Ambele companii au refuzat să comenteze momentan acest subiect. Kenvue a anunțat că efectuează o evaluare proprie a situației și a contactat autoritățile sanitare pentru a stabili pașii ce trebuie urmați.

După anunțul făcut de Nigeria, alte cinci țări africane au retras produsul de la raft - Rwanda, Kenya, Tanzania, Zimbabwe și Africa de Sud, țara în care siropul de tuse a fost produs. Africa de Sud a decis să retragă și un lot suplimentar din acest sirop de tuse, utilizat și pentru tratamentul unor reacții alergice la copii, precum rinita alergică sezonieră, potrivit reuters.com.

×
Subiecte în articol: sirop tuse copii toxic
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close