Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Țara care interzice o combinație de medicamente pentru copii, după sute de decese în întreaga lume

Țara care interzice o combinație de medicamente pentru copii, după sute de decese în întreaga lume

O combinație de medicamente împotriva răcelii pentru copiii cu vârste mai mici de patru ani ar fi vinovată de decesele a peste 140 de copii din întreaga lume.

Țara care interzice o combinație de medicamente pentru copii, după sute de decese în întreaga lume
Sursa foto: getty images; ArtistGNDphotography
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   20:56

India a luat această hotărâre, miercuri, după ce s-a înregistrat un val de decese în rândul copiilor începând din 2019, decese pe care autorităţile le-au legat de siropurile toxice pentru tuse fabricate în ţară.

De la jumătatea anului trecut, 141 de copii au murit în Gambia, Uzbekistan şi Camerun din această cauză.

Specialiștii cred că numărul deceselor este mai mare, având în vedere că doar Indonezia a raportat în octombrie, anul trecut, depistarea a 133 de morți suspecte la copii tratați cu siropuri.

Autoritățile din India spun că cel puţin 12 copii au murit şi alţi patru au rămas cu sechele severe în 2019 după ce au băut siropuri anti-tuse fabricate în ţară.

India a introdus și controale la exporturile de sirop de tuse, notează Hotnews.

Combinaţia fixă de medicamente conţine maleat de clorfeniramină şi fenilefrină - medicamente care sunt adeseori utilizate în siropuri sau tablete pentru a trata simptomele obişnuite ale răcelii.

×
Subiecte în articol: siropuri tuse toxice copii
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close