Antena 3 Actualitate Sănătate Alte loturi de îngheţată cu substanţe toxice, retrase din magazine. Chimist: "Aceste chimicale pot produce cancer"

Alte loturi de îngheţată cu substanţe toxice, retrase din magazine. Chimist: "Aceste chimicale pot produce cancer"

de Georgiana Adam    |    02 Aug 2021   •   11:08
Alte loturi de îngheţată cu substanţe toxice, retrase din magazine. Chimist: "Aceste chimicale pot produce cancer"
Sursa foto: Hepta

Noi alerte de îngheţată care conţine substanţe toxice au fost emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Nu mai puţin de 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din Carrefour şi alte patru sortimente vor fi scoase din hipermarketurile Auchan. 

O mare parte din marfă a fost însă deja vândută. 

20 de sortimente de îngheţată cu substanţe toxice, retrase din Carrefour

"Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. 

Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată", a spus Mihai Ponea, director ANSVSA.

Specialiştii susţin însă că probleme de sănătate apar doar la un consum ridicat din sortimentele de îngheţată care conţin oxid de etilenă, un compus chimic folosit, de regulă, pe post de dezinfectant. 

Studiile arată că produsele contaminate cu acest pesticid pot cauza chiar cancer

"E foarte adevărat că această substanţă ingerată mult timp poate produce afecţiuni pulmonare, cancer, atacă ficatul, iar ficatul este cel care sintetizează ce mâncăm", a atras atenţia Adela Balea, inginer chimist, luni, la Antena 3.

De asemenea, studiile arată că produsele contaminate cu acest pesticid pot cauza în timp afecţiuni cardiace sau chiar cancer.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close