Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalele private, tot mai căutate de pacienți, arată o analiză a Ministerului Sănătății

Spitalele private, tot mai căutate de pacienți, arată o analiză a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a realizat o analiză pentru primele 6 luni din acest an privind numărul de cazuri tratate în spitalele publice din România și în cele private, precum și o comparație față de perioada pre-pandemică, din 2019.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   12:07

Analiza a inclus activitatea pentru cele 374 spitale publice și 311 spitale private, aflate în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În spitalele publice din țara noastră s-au înregistrat, în prima jumătate a acestui an, 1,68 milioane de cazuri de spitalizare continuă și aproximativ 2,26 milioane de spitalizări pe zi.

Important de subliniat faptul că în 2019, cazurile de spitalizare, continuă sau de zi, nu trec de 2 milioane.

În primele 6 luni din acest an, numărul de cazuri în spitalizare continuă în unitățile private, a crescut cu 9,7% faţă de aceeași perioadă din 2019, până la peste 100.000, în timp ce numărul de spitalizări de zi s-a majorat de la 63,1%, la 681.614 pe zi.

Citește și: "Fără ajutor există pușcărie sau cimitir" | Copiii și adolescenții dependenți de droguri, lăsați în voia sorții

 

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close