Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalul Pantelimon, copleșit de bolnavi COVID în stare gravă. 50 de pacienți care așteaptă la Urgență, deși sunt doar 45 de locuri

Spitalul Pantelimon, copleșit de bolnavi COVID în stare gravă. 50 de pacienți care așteaptă la Urgență, deși sunt doar 45 de locuri

Sistemul sanitar din România este copleșit de numărul uriaș de bolnavi COVID. Mulți dintre cei care se infectează cu SARS-CoV-2 ajung în ultimul moment la spital când uneori este prea târziu.

Spitalul Pantelimon, copleșit de bolnavi COVID în stare gravă. 50 de pacienți care așteaptă la Urgență, deși sunt doar 45 de locuri
Sursa foto: RO Vaccinare
de Andreea Cigolea    |    27 Sep 2021   •   09:45

Și Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București este sub presiune din cauza bolnavilor COVID care au nevoie de terapie intensivă sau oxigen suplimentar.

Numărul celor care trebuie să primească tratament de urgență este mai mare decât capacitatea de primire a spitalului.

”Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon! În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți!

18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2.

Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, este mesajul postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Pacienții continuă să stea acasă și ajung în spital în ultimul moment

”În imaginile 3 și 4: Examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată pe motiv că are diabet. A stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. A fost adusă cu saturație de 45, “corectată” până la 74 cu 15 l de O2. PO2 normal minim admis: 70. 95% afectare pulmonară și este nefumătoare.

Vă rugăm: ascultați sfatul medicilor, nu așteptați până în ultimul moment.

Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt singurele care ne pot ține departe de infectare și de formele severe.

Vaccinarea este ferm recomandată persoanelor vulnerabile. Consultați medicul de familie și mergeți la vaccinare”, îndeamnă centrul RO Vaccinare.

×
Subiecte în articol: spitalul pantelimon COVID-19
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close