Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Teste gratuite în București, pentru depistarea cancerului colorectal

Teste gratuite în București, pentru depistarea cancerului colorectal

Teste gratuite în București, pentru depistarea cancerului colorectal
15 Sep 2019   •   14:01

Încep înscrierile pentru un nou program de testări gratuite pentru cancerul colorectal. Este un program de screening ce folosește teste non-invazive, iar probele vor fi analizate în laboratoarele unei clinici private.

Costurile necesare derulării programului este suportat integral de instuțiile partenere, iar programul este derulat prin Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori.

”Înscrierile se fac la sediul nostru pentru relații cu publicul. Cei care se pot înscrie sunt cei care locuiesc în București și au împlinit vârsta de 55 de ani” a precizat Alexandra Dobre, director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

”Este o inițiativă foarte bună, trebuie să începem de undeva. În țările unde programele sunt deja lansate, încep la 50 de ani să testeze. Este obligatoriu, în multe țări. Fiecare pacient care are simptome, scaun cu sânge, tulburări, alternări între diaree și constipație, trebuie să se adreseze medicului de familie și să facă o colonoscopie. Acum se poate face fără ca omul să simtă absolut nimic, este mai mult mit decât realitate. Oamenii care au cancer în familie, rudă de gradul I, trebuie să înceapă testele de la 40 de ani” a precizat medicul Andrei Haidăr, gastroenterolog, doctor în științe medicale.

 

 

 

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close