Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de diabet. Greșeala majoră semnalată de un doctor cunoscut

Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de diabet. Greșeala majoră semnalată de un doctor cunoscut

Din păcate, în România, din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosicați cu diabet zaharat. Potrivit dr. Carmen Galiano, principalul motiv este creșterea obezității în rândul celor mici.

Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de diabet. Greșeala majoră semnalată de un doctor cunoscut
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    04 Iul 2020   •   22:10

"În condiţiile vieţii actuale, cazurile de diabet zaharat sunt în creştere şi, din păcate, tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2, iar principalul motiv este creşterea obezităţii în rândul celor mici.

Alimentaţia tradiţional românească "păcătuieşte" prin abundenţă şi prin grăsimi animale în exces. Am observat la diferite tipuri de evenimente, inclusiv la onomastici, că se mănâncă în exces, iar această exagerare devine o obişnuinţă. Consumul excesiv nu este o excepţie, nu se întâmplă doar cu ocazia unor evenimente speciale, ci în fiecare zi.  Românii au un cult al mâncării bogate.

 Se mănâncă cantităţi prea mari şi, mai important, se mănâncă într-o manieră necontrolată. Mâncarea este o plăcere, într-adevăr, dar şi plăcerile trebuie să aibă o măsură. Tot ce este mult strică“, a declarat  Galiano, pentru adevarul.ro. 

×
Subiecte în articol: copii Carmen Galiano diabet
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close