Antena 3 CNN Actualitate Sănătate La cine nu funcţionează 100% vaccinurile cu ARN mesager și de ce

La cine nu funcţionează 100% vaccinurile cu ARN mesager și de ce

Apar noi date despre vaccinurile pe bază de ARN mesager. Imunitatea persoanelor vaccinate cu seruri pe bază de ARN mesager (Pfizer sau Moderna) ar putea fi influenţat de factori precum obezitatea, hipertensiunea sau fumatul, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Roma, Italia, publicat de NewsMedial.net.

La cine nu funcţionează 100% vaccinurile cu ARN mesager și de ce
de Andreea Cigolea    |    21 Apr 2021   •   11:29

Vaccinurile cu ARN mesager au, teoretic, un factor de protecţie de peste 90%, dar noul studiu arată că titlul de anticorpi poate fi influenţat de stilul de viaţă sau de afecţiunile celor care se vaccinează. Mai exact aceste persoane ar avea mai puțini anticorpi după imunizare:

  • persoanelor supra-ponderale
  • fumătorii 
  • persoanele cu hipertensiune
  • persoanele care suferă de diabet ş cei cu boli cronice pulmonare.

Fumători vs. nefumători

Persoanele care suferă de obezitate şi au un mare depozit de grăsime în zona abdominală au prezentat un nivel mai scăzut de anticorpi, dar rezultatele sunt valabile şi pentru cei cu un indice de masă corporală depăşit.

Rezultatele sunt următoarele: obezii aveau un titlu de anticorpi cu indicele 1426, în timp ce persoanele cu greutate normală un indice de 1819, fumătorii au obţinut un indice de anticorpi de 1099, în timp ce nefumătorii 1921, cei cu hipertensiune au obţinut un scor de 650, în timp ce persoanelecu tensiunea normală 1911. 

”În prezent, este imposibil să se determine indubitabil dacă un indice scăzut de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 duce la o probabilitate mai mare de a dezvolta COVID-19. Cu toate acestea, titlul de anticorpi se corelează cu protecţia împotriva mai multor viruşi, inclusiv SARS-CoV-2, iar constatarea că obezitatea, hipertensiunea şi fumatul sunt asociate cu un răspuns imun mai scăzut reclamă o atenţie suplimentară (în ceea ce îi priveşte pe cei care se încadrează în aceste categorii – n.r.)”, au conchis autorii studiului.

Studiul a fost realizat pe 86 de persoane care lucrează în sitsemul de sănătate din Italia, dintre care 19 au fost studiaţi încă din luna ianuarie. Tuturor li s-au administrat două doze din vaccinul pe bază de ARN mesager de la Pfizer, la un interval de 3 săptămâni. 

×
Subiecte în articol: vaccin Pfizer Moderna
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close