Antena 3 CNN Actualitate Sănătate CNSU: A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a accesa medicamente pentru tratarea variolei maimuței

CNSU: A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a accesa medicamente pentru tratarea variolei maimuței

CNSU a aprobat Hotărârea prin care a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru a accesa medicamente pentru tratarea pacienților.

CNSU: A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a accesa medicamente pentru tratarea variolei maimuței
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    29 Sep 2022   •   15:23

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, desfășurat în format hibrid, a adoptat astăzi Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistență internațională, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienți infectați cu virusul variola maimuței.

Urmare a aprobării acestei hotărâri, Departamentul pentru Situații de Urgență va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă în scopul identificării posibilităților de sprijin.

Ședința CNSU a avut loc ca urmare a adresei transmise de Ministerul Sănătății și în contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății, în data de 23.07.2022, a focarului de variola maimuței ca urgență de sănătate publică de interes internațional.

Documentul de Hotărâre poate fi consultat AICI.

×
Subiecte în articol: Variola maimuței CNSU
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close