Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Victor Costache, ministrul demis al Sănătății, despre cazul copilului mort după anestezie: "Vom implementa rapid un set de măsuri pentru ca aceste drame să nu se mai repete în cabinetele stomatologice"

Victor Costache, ministrul demis al Sănătății, despre cazul copilului mort după anestezie: "Vom implementa rapid un set de măsuri pentru ca aceste drame să nu se mai repete în cabinetele stomatologice"

Victor Costache, ministrul demis al Sănătății, a spus, referitor la cazul copilului de patru ani din Piești, care a murit în urma anesteziei făcute la stomatolog, că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete.

Victor Costache, ministrul demis al Sănătății, despre cazul copilului mort după anestezie: "Vom implementa rapid un set de măsuri pentru ca aceste drame să nu se mai repete în cabinetele stomatologice"
18 Feb 2020   •   22:25

"A fost o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Ministerul Sănătăţii, ca de obicei, a reacţionat imediat şi clinica a fost închisă în aceeaşi zi. Echipele de la DSP au făcut imediat un control şi activitatea a fost suspendată. (...) S-a dat o anestezie generală cu un coctail medicamentos puternic, fără posibilitatea de a monitoriza, fără să existe oxigen, fără să existe monitor, fără să existe o sală de trezire. Şi acest fenomen trebuie încetat", a spus ministrul demis al Sănătăţii la B1TV.

Costache a mai spus că va fi implementat un set de măsuri pentru prevenirea unor astfel de situații dramatice. 

"Sunt nişte norme minime de securitate, care nu erau respectate. De asemenea, vom implementa rapid, la nivel naţional, un set de măsuri pentru ca aceste drame să nu se mai repete în cabinetele stomatologice. În primul rând, toţi cei care fac astfel de manevre, care necesită anestezie generală, vor fi obligaţi să aibă acest punct de lucru de anestezie", a afirmat Victor Costache.

"Nu cred că cineva va mai risca după ceea ce s-a întâmplat. Cazul a fost intens mediatizat, sancţiunile au fost imediate şi vor fi, în continuare, foarte dure. Nu văd cine ar mai avea inconştienţa să rişte", a afirmat ministrul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Victor Costache
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close