Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Violenţa şi agresivitatea au atins cote alarmante în ultimii ani | Hub de promovare a sănătăţii mintale, la Institutul de Psihiatrie Socola

Violenţa şi agresivitatea au atins cote alarmante în ultimii ani | Hub de promovare a sănătăţii mintale, la Institutul de Psihiatrie Socola

Violenţa şi agresivitatea au atins cote alarmante în ultimii ani. Nu sunt doar consecinţe ale unor afecţiuni psihice, ci şi ale educaţiei sau ale dorinţei de răzbunare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   11:26

Răspunsurile şi soluţiile pentru stoparea acestui fenomen au venit în cadrul dezbaterii Agresivitatea - o dimensiune a societăţii româneşti contemporane, un hub de promovare a sănătăţii mintale organizat de Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Disfuncţionalitatea psihică, influenţele toxice, cadrul socio-educaţional şi familial sunt o parte din factorii care generează comportamentul agresiv. Prevenţia începe odată cu recunoaşterea problemelor de instabilitate psihică în şcoală, în familie sau la locul de muncă, dar este posibilă doar cu implicarea profesioniştilor din sistem, care au nevoie de mai multe pârghii legale necesare pentru a interveni eficient în combaterea violenţei şi agresivităţii.

"Cred că a fost o reuşită din punct de vedere atât al Institutului de Psihiatrie Socola, cât şi din punctul de vedere al invitaţilor, care au venit, şi mai ales din punctul de vedere al celor care au venit la congres. Pentru că au aflat nişte lucruri noi, au văzut că există un interes pentru anumite teme şi pe anumite domenii şi toate aceste lucruri se pot concretiza ulterior prin propuneri legislative, prin modificări ale regulamentelor interne ale spitalului, prin modificări ale legislaţiei în ceea ce priveşte asigurările de sănătate. Şi toate aceste lucruri, până la urmă, vor duce la ceva mult mai bun şi anume acel pacient care este pus în centrul sistemului de sănătate din România", a declarat Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi a organizat pentru al doilea an acest hub de promovare a sănătăţii mintale la care au participat reprezentanţi ai Poliţiei, Justiţiei, Agenţia Naţională Antidrog, medici de specialitate, psihologi şi membri ai organizaţiilor non-guvernamentale.

×
Subiecte în articol: Institutul de Psihiatrie Socola
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close