Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vlad Voiculescu, după ce a fost fotografiat fără mască: "Am greșit și toate criticile sunt justificate"

Vlad Voiculescu, după ce a fost fotografiat fără mască: "Am greșit și toate criticile sunt justificate"

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a reacționat după ce a fost fotografiat fără masca de protecţie pe holurile Parlamentului. El recunoaşte că a greşit şi că "fără îndoială regulile trebuie respectate".

Vlad Voiculescu, după ce a fost fotografiat fără mască: "Am greșit și toate criticile sunt justificate"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2021   •   16:33

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a recunoscut printr-o postare pe rețelele de socializare că a greșit după ce a fost filmat, luni, pe holurile Parlamentului, în timp ce nu purta masca de protecție.

"Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.

Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă", spune ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: "Am greșit și toate criticile sunt justificate"

"Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.

La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate", a mai scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, filmat fără mască de protecţie pe holurile Parlamentului

Ministrul a stat aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi chiar s-a salutat cu câţiva colegi.

După aproximativ 20 de minute, Vlad Voiculescu a fost invitat într-un birou de un coleg de la USR-PLUS moment în care şi-a pus masca de protecţie.

Potrivit legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

"Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă", se arată în legislaţia aflată în vigoare.

×
Parteneri
Pensionarii care vor primi doar 8 lei pe zi în plus din ianuarie 2024
x close