Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Zahărul şi aditivii, otrava albă din alimente. Mencinicopschi: "Această substanţă se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă"

Zahărul şi aditivii, otrava albă din alimente. Mencinicopschi: "Această substanţă se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă"

Mâncăm zahăr pe pâine sau, mai bine zis, în pâine. Multe sortimente din panificaţie conţin cantităţi uriaşe de zahăr. 

Zahărul şi aditivii, otrava albă din alimente. Mencinicopschi: "Această substanţă se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă"
Sursa foto: Colaj Agerpres/pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2021   •   10:40

De fapt, în orice ingerăm există zahăr, chiar şi în mezeluri, iar zahărul provoacă dependenţă chiar de opt ori mai mult decât cocaina, ne arată studiile de peste Ocean. 

Studiu: Zahărul provoacă dependenţă chiar de opt ori mai mult decât cocaina

Contrar aşteptărilor, găsim zahăr chiar şi în pâine, mezeluri sau mâncare gata preparată. 

Procesatorii spun că adaugă acest ingredient pentru a îmbunatăţi gustul produsului, dar şi pentru că, spun ei, zahărul ajută în procesul de maturare sau fermentare. 

Cei care protejează însă interesele consumatorilor au altă părere. 

Nutriţionist: Zahărul creează adicţie, adică îţi dă senzaţia că mai vrei, pentru că e gustos

"De ce? Fiindcă zahărul creează adicţie, adică îţi dă senzaţia că mai vrei, mai vrei pentru că e gustos. Şi, apoi, este un potenţiator de gust", a spus Sorin Mierlea, preşedintele Info Cons, la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3.

Nutriţioniştii sunt îngrijoraţi de urmări. 

"Zahărul a devenit duşmanul public nr. 1 şi, pe bună dreptate, iar cantitatea consumată este de cel puţin 3-4 ori mai mare decât cea firesc şi utilă în a fi consumată. Fără dubiu că este un conservant ieftin", explică nutriţionistul Florin Bălănică.

Românii sunt contrariaţi când află că şunca sau fasolea bătută din comerţ poate conţine zahăr. 

Mencinicopschi: Acest aditiv se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă şi o distruge

O altă substanţă de care ar fi bine să ne ferim este glutamatul de sodiu sau E621.

"În momentul în care l-am mâncat, acest glutamat se transformă într-o toxină neuro care otrăveşte celula nervoasă şi, în final, o distruge", a explicat nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.

Glutamatul de sodiu este folosit în industria alimentară pentru potenţarea aromei şi se regăseşte, printre altele, în roşii, lapte, ciuperci, peşte sau brânză.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close