Antena 3 CNN Actualitate Scandal la comemorarea Revoluţiei din decembrie '89: Ceremonia a început mai devreme

Scandal la comemorarea Revoluţiei din decembrie '89: Ceremonia a început mai devreme

Scandal la comemorarea Revoluţiei din decembrie '89: Ceremonia a început mai devreme
Sursa foto: Intact Images
22 Dec 2010   •   18:11

Revoluţia din decembrie '89 a fost comemorată miercuri. La troiţa din faţa TVR a fost scandal însă. Ceremonia a început cu o jumătate de oră înainte de ora programată, ceea ce a atras nemulţumirea revoluţionarilor. Fostul preşedinte Ion Iliescu, care era aşteptat la ceremonie, nu a mai ajuns.

22 decembrie 1989 a fost ultima zi a regimului Ceauşescu. A fost ziua în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fugit din Capitală cu un elicopter, sub presiunea sutelor de mii de bucureşteni care se adunaseră în faţa Comitetului Central. După 21 de ani, parlamentarii au ţinut un scurt moment de reculegere, iar câteva zeci de persoane au depus coroane de flori. Românii par să fi uitat revoluţia.
 
Ceremoniile de la televiziune au început cu o jumătate de oră mai devreme. Nimeni nu ştie deocamdată motivul. Însă, fostul şef de stat Ion Iliescu nu a ajuns la depunerea coroanelor de flori, deşi era aşteptat.

 


“Nu are vină Ion Iliescu. Vina e a celor care au început mai devreme”, a declarat un revoluţionar.

Ceremonii de depunere a coroanelor de flori au avut loc şi în Piaţa Revoluţiei şi Sala Radio.

Parlamentarii au comemorat şi ei 21 de ani de la Revoluţia din 89. Şedinţa a fost lipsită însă de solemnitatea din anii trecuţi. În plen nu au fost nici preşedintele Traian Băsescu, nici premierul Emil Boc.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close