Antena 3 CNN Actualitate Schimbări majore la facturile de curent electric. Noi informații utile pentru clienți

Schimbări majore la facturile de curent electric. Noi informații utile pentru clienți

Sunt schimbări majore la facturile de curent. Furnizorii sunt obligați să precizeze o serie de noi informații utile.

de Ioana Mircea    |    04 Feb 2023   •   10:04

Furnizorii de curent din România sunt obligați să precizeze o serie de noi informații utile pe facturile de curent, precum datele de identificare și de contact ale furnizorului, inclusiv o linie telefonică de asistență pentru clienți, dar și informații referitoare la intervalul în care clientul poate transmite indexul, precum și comparații în ceea ce privește consumul.

Conform noului regulament al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, furnizorii de curent vor trebui să includă pe factură date de contact ale acestora, numărul de telefon, o adresă de email sau un formular care va putea fi completată online.

Totodată, furnizorii vor trebui să prezinte date referitoare la intervalul de timp în care românii pot trimite indexul autocitit. Acest interval nu trebuie să depășească cinci zile.

Citește și: CE Oltenia, afacere cu pagube de sute de milioane de euro, alături de OMV. Din cauza lor, românii plătesc facturile uriașe la curent

Pe lângă aceste schimbări, alături de factură, românii vor primi și anumite anexe. De exemplu, o anexă care va face o comparație între consumul din acest an și consumul din aceeași perioadă a anului trecut dar și o comparație între consumul clientului, dar și al unui client mediu din aceeași categorie.

Aceste prevederi se referă atât la clienții casnici, cât și la furnizori, dar și la operatorii de distribuție, transport și sistem.

×
Subiecte în articol: Facturi de curent
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close