Antena 3 CNN Actualitate Ce şcoli din Bucureşti se vor închide după numărul uriaș de îmbolnăviri

Ce şcoli din Bucureşti se vor închide după numărul uriaș de îmbolnăviri

Alte trei şcoli din Capitală îşi suspendă cursurile în format fizic, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus în rândul elevilor şi al profesorilor. Este vorba despre Şcoala Gimnazială 112 din Sectorul 2, Colegiul Tehnic Grigore Cerchez și Liceul Naţional Gh.Lazăr din Sectorul 5.

Ce şcoli din Bucureşti se vor închide după numărul uriaș de îmbolnăviri
Sursa foto: Colegiul Tehnologic Grigore Cerchez oficial/ Facebook
de Iulia Gorgorin    |    27 Ian 2022   •   21:03

Hotărârea a fost adoptată joi seara, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele trei instituţii de învăţământ din Capitală își vor suspenda cursurile în format fizic și vor trece în sistem online.

Hotărârea CMBSU poate fi văzută AICI.

Peste 13.500 de elevi cu COVID, 4.000 de cadre didactice pozitive şi 46 de şcoli închise

Peste 13.500 de elevi şi 4.000 de cadre didactice sunt bolnave de COVID, iar 46 de unități au activitatea suspendată, miercuri, informează Ministerul Educației.

De asemenea, elevii din aproape 3.000 de clase au activitatea suspendată din cauza infectării cu coronavirus, fiind vorba de unitățile de învățământ preuniversitar.

"La nivelul zilei de vineri, în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare:
• 13541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari
• 4252 cazuri pozitive la personal
• 2882 clase cu activitatea fizică suspendată
• 46 unități cu activitatea fizică suspendată.

Ministerul Educaţiei: "Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta"

"Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate miercuri de Ministerul Educației.

Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, acum sunt 13.541. Însă, față de măsurile radicale luate de autorități în toamnă, când au decretat o vacanță forțată pentru toți copiii, de data aceasta sunt mai puține clase suspendate.

Și regulile după care se iau deciziile pentru închiderea unei școli sunt altele, diferența principală fiind luarea în calcul a numărului de paturi de spital ocupate de bolnavii de Covid-19, criteriu care nu a mai fost folosit până acum.

Astfel, dacă pe 6 octombrie erau 11.090 de clase cu activitate de predare față în față suspendată, astăzi, ministerul a raportat 2.882 de clase care au intrat în online, practic de 4 ori mai puține. 

Următoarea raportare va fi centralizată vineri, 28 ianuarie", se arată în comunicatul emis, miercuri, de Ministerul Educaţiei.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 31.683 de cazuri.

 

×
Subiecte în articol: şcoală elevi București
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close