Antena 3 CNN Actualitate O nouă veste proastă pentru români. Se scumpesc serviciile de curierat

O nouă veste proastă pentru români. Se scumpesc serviciile de curierat

Serviciile de curierat ar putea să se scumpească, pe fondul creșterii inflației și al scumpirilor la combustibili, gaze și energie electrică.

O nouă veste proastă pentru români. Se scumpesc serviciile de curierat
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    22 Mar 2022   •   20:16

În consecință, și piața de e-Commerce va traversa o perioadă de presiune sporită, în contextul creșterii prețurilor la serviciile conexe, scrie Profit.ro. Lupta pentru păstrarea competitivității în mediul online va deveni și mai intensă în cea de-a doua parte a anului 2022, potrivi unei analize de piață.

Rata anuală a inflației a urcat la 8,53% în luna februarie 2022, de la 8,35% în ianuarie, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică (INS). Majorarea prețurilor serviciilor de curierat intervine, așadar, într-un context dificil, în condițiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 9,33%, cele alimentare cu 8,84%, iar serviciile cu 6,08%, potrivit INS. În vreme ce unele companii de curierat iau în calcul să mențină la nivelul actual tarifele de livrare la puncte fixe, alți curieri încă nu au luat o decizie în acest sens.

Războiul din Ucraina scumpeşte locuinţele. Interesul românilor pentru a-şi cumpăra o casă a scăzut cu 70 %

De când a început războiul, interesul românilor pentru achiziţia de case a scăzut dramatic. Pentru ca nu mai pot fi aduse anumite materiale de construcţii din Ucraina, ele sunt aduse din Turcia unde cererea a crescut, iar preţurile au urcat foarte mult.

Constructorii se plâng că în ultimele două săptămâni fierul s-a scumpit cu 50%, iar betonul, cărămida şi alte materiale de construcţii cu aproximativ 10%.

Sectorul construcţiilor a fost grav afectat în ultimii doi ani din cauza pandemiei, iar acum din cauza războiului.

Reprezentanţii imobiliari spun că se aşteaptă la noi valuri de scumpiri.

Furnizorii de materiale de construcţii cu care lucrează constructorii din România s-au orientat către alte ţări. Spre exemplu, fierul era adus de pe piaţa din Ucraina, iar acum este adus din Turcia şi Bulgaria.

Cererea a crescut în aceste ţări, prin urmare preţurile au crescut. În doar două săptămâni, fierul a înregistrat o scumpire cu 50%, la fel şi alte materiale de construcţie, precum betonul, polistirenul sau cărămida care s-au scumpit cu aproximativ 10%.

Costul unei construcţii a crescut cu 15%, iar asta se va reflecta în preţurile locuinţelor.

Specialiştii estimează o creştere a preţurilor cu 20% în perioada următoare. 

Cererea pentru locuinţe a scăzut cu 70% la anumiţi dezvoltatori imobiliari, asta pentru că românii se gândesc de două ori înainte să îşi achiziţioneze o locuinţă, de teama că războiul din Ucraina va depăşi graniţele ţării vecine.

×
Subiecte în articol: firme curierat
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close