Antena 3 CNN Actualitate Pâinea, carnea și laptele se scumpesc din nou. Producător: ”E din cauza creșterii extraordinar de mari la energie”

Pâinea, carnea și laptele se scumpesc din nou. Producător: ”E din cauza creșterii extraordinar de mari la energie”

Pâinea, carnea și laptele se scumpesc din nou. Producătorii anunță creșteri de prețuri din cauza facturilor uriașe la energie, care sunt acum mai mari chiar și cu 700%.

Pâinea, carnea și laptele se scumpesc din nou. Producător: ”E din cauza creșterii extraordinar de mari la energie”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Noi 2021   •   13:45

Un producător de lapte spune că prețurile au sărit în aer din cauza scumpirilor la curentul electric, iar primul aliment de bază la care se resimte acest lucru este pâinea.

”Creșterile la produsele agroalimentare vor fi inevitabile și vor fi legate instrinsec de creșterile extraordinar de mari de la energie, creșterile la imputurile prin care obținem noi materia primă. Vor fi creșteri la toate produsele, pornind de la alimentul de bază al românului, pâinea, urmând carnea, laptele și legumele.

Pâinea, din datele noastre, ale producătorilor, va avea cea mai spectaculoasă creștere din cauza faptului că, la data aceasta, grâul a ajuns la un preț extraordinar de mare, undeva la 270 - 300 de euro tona, ceea ce înseamnă undeva la 1,40 - 1,50 lei kilogramul de grâu și atunci ți pâinea va avea același curs de creștere.

La carne și lapte vor fi creșteri, dar nu așa de spectaculoase, deoarece, așa cum zice românul, mai mâncăm din vechi, dar din primăvară creșterile vor fi substanțiale la aceste produse. Laptele este un produs perisabil și cei care cresc vaci de lapte, neavând procesare proprie sunt forțați să vândă procesatorului la prețul impus de acesta.

Produsele din carne, că vorbim de pasăre, că vorbim de porc sau vită, vor avea creșteri din cauza faptului că furajele s-au scumpit extraordinar de mult”, a declarat Alexandru Baciu, producător de lapte.

×
Subiecte în articol: scumpiri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close