Antena 3 CNN Actualitate Visul urmărit de toată lumea dezvăluit la Antena 3 | Secretul succesului în orice domeniu

Visul urmărit de toată lumea dezvăluit la Antena 3 | Secretul succesului în orice domeniu

Daca obiectivele de pe lista de dorințe pe 1 ianuarie au fost deja date uitării, nu vă simțiți descurajați! Fiecare zi e un nou început. Cerasela Rogen, coach transformațional, a dezvăluit secretul succesului.

Visul urmărit de toată lumea dezvăluit la Antena 3 | Secretul succesului în orice domeniu
Sursa foto: pexels.com - Nina Uhlíková
de Claudia Popovici    |    06 Feb 2022   •   19:20

Potrivit psihologilor cel mai mare dușman al succesului este zona de confort. Fiecare obiect vrea din partea noastră 100% atenție, energie, răbdare şi perseverență, iar cele mai recente studii spun că cel mai dificil traseu pentru atingerea unui vis aduce cel mai mare grad de satisfacție şi fericire. Iată de ce.

„Aș da un exemplu de un sportiv olimpic. Noi vedem acolo cele cinci minute de faimă. Ia medalia de aur și ni se pare wow, extraordinar. Dar țin să vă întreb: câte zile în care voi ați stat în restaurante, în cluburi sau ați dormit și el a stat în sală și a exersat?Lucrurile astea nu le filmează nimeni, nu le vede nimeni, nu le aplaudă nimeni", spune Cerasela Rogen, coach transformațional.

Cele mai bune rezultate vin în urma unor serii lungi de activități care nu vă plac, spun psihologii.

"Deci a fost dispus pentru acea medalie de aur să facă lucruri mai puțin plăcute. Niciun om nu poate ajunge la succesul lui, dacă nu este dispus să facă lucruri mai puțin plăcute", a mai spus Cerasela Rogen, coach transformațional.

Astfel, pe lângă răbdare şi perseverență este benefic să ne antrenăm mintea să vadă mai mult obiectivul şi nu obstacolele. 

„Majoritatea dintre noi vedem doar obstacolele care sunt până la succes sau până la dorința pe care o ai în loc să urmărești scopul pe care îl ai. În momentul în care ai un scop, indiferent câte bariere, dificultăți sau lucruri care nu îți place să le faci, dar le faci pentru că te duc acolo unde vrei, asta înseamna un om de succes.

Atunci când suntem dispuși să facem doar lucruri ușoare, care ne plac vom avea o viață grea. Cei care sunt dispuși să facă lucruri grele, care nu neapărat ne plac, vom avea o viață ușoară.

Nici noi, de multe ori, la școală, când eram elevi, nu aveam chef să mergem, dar acel pas, acea teză, acea clasă ne-a ajutat să evoluăm și să mergem mai departe.

Majoritatea oamenilor de succes când își scriu biografiile chiar asta spun că au avut momente dificile, momente când au căzut, momente când au crezut că nu sunt în stare, lucruri grele, dar au trecut peste toate aceste dificultăți.

Ideea este așa: să fii dispus să faci lucruri care nu îți plac, pentru că fac partea din drumul în scopul tău și spre dorința ta. 

Nu ești dispus în aceste momente să faci anumite sacrificii sau eforturi, nu ai cum să îți vezi succesul și vei avea o viață foarte grea.

„Când tu ți-ai propus ceva mai dificil, care nu ai chef să-l faci și l-ai făcut, îți crește stima de sine"

Ca să vă dau un exemplu. În momentul când trebuie să faci curat acasă, cred că niciunul nu suntem pasionați să facem curat în casă. Dar dacă tu în momentul ăla găsești ceva constructiv în lucrul ăla care nu îți place, gen "dar cine stă după două ore sau după o oră relaxat, liniștit? Pentru că mă uit în jurul meu și nu mă deranjează nimic.

Și cel mai important lucru, când tu ți-ai propus ceva mai dificil, care nu ai chef să-l faci și l-ai făcut, îți crește stima de sine. Este cel mai frumos cadou pe care poți să-l ai este atunci când tu îți respecți cuvântul, îți respecți propunerile pe care tu singur ți le faci.

În general, dacă noi ne dăm niște task-uri și le îndeplinim măcar 70-80% crește încrederea în tine și acea încredere în tine îți distruge toate barierele în calea dorințelor tale.

Eu primul lucru pe care îl dau oamenilor să îl facă este să învețe să își facă singuri patul dimineața, să își dea o disciplină și să aibă respect de sine că acel lucru care nu avea chef să îl facă, l-a făcut. Și atunci, se simte mult mai bine în pielea lui", a mai explicat Cerasela Rogen, coach transformațional. 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close