Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial. Dramele României anonime

Secvenţial. Dramele României anonime

Secvenţial. Dramele României anonime
19 Iul 2015   •   18:32

Adrian Ursu a tratat un subiect sensibil în ediţia de duminică a emisiunii "Secveţial". Acesta a dezbătut tragedia de la Bacău în care un tânăr care tocmai dăduse Bacalaureatul a luat decizia să îşi încheie socotelile cu lumea aceasta, din cauza unui rezultat prea mic la examen. 

 
El îşi dorea să ajungă la o facultate de jurnalism de la Cambridge şi avea nevoie de minim 8 la Bacalaureat.A făcut contestaţie, dar nu a mai aşteptat rezultatul final. Miercuri dimineaţă şi-a închis telefoanele şi s-a dus pe liniile ferate să se arunce în faţa trenului. 
 
Vineri, după afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, profesorii examinatori i-au mai ridicat nota cu aproape un punct, la 8.20.Cu acest rezultat putea ajunge la facultatea de jurnalism de la Cambridge, la care visa de mai mult timp. 

 
Iris Gogorici, psiholog şi specialist în analiză comportamentală, a explicat că astfel de tragedii pot fi prevenite mult mai uşor cu un minim de informare pentru părinţi şi profesori. 
 
"Trebuie să existe un nivel de conştientizare al părinţilor şi profesorilor. Pur şi simplu explicând ce se întâmplă în perioada asta. Eu ştiu că există psihologi în şcoli, pentru că phisologii ar trebui să pregătească familia. Ar trebui să existe campanii de presă. Trebuie explicate punctele, pentru că nu se aşteaptă nimeni de la un profesor să rezolve probleme astea. Dar pot fi îndrumaţi oamenii la specialişti. Ne ferim de psihologi, o vedem exclusiv pentru nebuni. Paşii nu sunt atât de complicaţi, nu trebuie să salvăm noi pe cineva de la suicid, dar există semne pe care le putem identifica."
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close