Antena 3 CNN Actualitate Şedinţă de urgenţă după explozia de la Călăraşi, din seara de Crăciun. Iată concluziile prezentate de vicepremierul Oprea

Şedinţă de urgenţă după explozia de la Călăraşi, din seara de Crăciun. Iată concluziile prezentate de vicepremierul Oprea

Şedinţă de urgenţă după explozia de la Călăraşi, din seara de Crăciun. Iată concluziile prezentate de vicepremierul Oprea
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Dec 2013   •   18:20

Blocul din Călăraşi unde a avut loc o explozie în seara de Crăciun nu prezintă pericol să cadă şi în acest caz o anchetă penală este în curs. Acestea sunt primele concluzii ale unei şedinţe de urgenţă făcute astăzi la prefectura Călăraşi, a anunţat, joi seara, vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, un expert în construcţii venit de la Bucureşti la Călăraşi a spus că blocul afectat de explozie nu este în pericol să se prăbuşească.

De asemenea, a mai anunţat Oprea, autorităţile vor spune mâine dacă instalaţiile de gaze şi electricitate pot fi pornite, şi, atunci, locatarii din apartamentele neafectate de explozie se pot muta înapoi.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere. Angajaţii Distrigaz chemaţi de două ori ieri de locatari să verifice dacă sunt scurgeri de gaze nu au intrat şi în apartamente, au verificat doar scara blocului şi branşamentele. Ei au fost audiaţi deja.

Patru scări ale blocului din Călăraşi nu au fost afectate de suflul exploziei.

În urma deflagraţiei din seara de Crăciun, o persoană a murit, alte şase sunt rănite şi 14 familii au rămas pe drumuri, după ce explozia le-a devastat locuinţele.

Antena 3 a reuşit să obţină în exclusivitate primele imagini din interiorul blocului devastat de explozia de la Călăraşi.

Răsturnare de situaţie în cazul exploziei de la Călăraşi. Se ştia că va avea loc o explozie


×
Subiecte în articol: explozie Gabriel Oprea
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close