Antena 3 CNN Actualitate Şeful Pentagonului anunţă noi ajutoare militare pentru Ucraina: ”Rusia rămâne fără muniție. Este cu ochii pe noi”

Şeful Pentagonului anunţă noi ajutoare militare pentru Ucraina: ”Rusia rămâne fără muniție. Este cu ochii pe noi”

Şeful Pentagonului a anunţat că SUA va continua să ofere sprijin militar pentru Ucraina, în timp ce Rusia rămâne fără muniţie.

Şeful Pentagonului anunţă noi ajutoare militare pentru Ucraina: ”Rusia rămâne fără muniție. Este cu ochii pe noi”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    20 Ian 2023   •   12:19

Ţările care sprijină militar Ucraina participă astăzi la o reuniune în Germania, de la care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că aşteaptă „decizii solide”, pentru a ajuta ţara sa în viitoarele bătălii împotriva Rusiei.

Reuniunea de astăzi este a treia, de la începutul conflictului, în acest format numit „Ramstein”. Miniştrii apărării şi înalţi responsabili militari din 50 de ţări s-au întâlnit sub coordonarea secretarului american al apărării Lloyd Austin, care a anunţat că Rusia rămâne fără armament şi că este cu ochii pe NATO.

"Acesta este un moment decisiv pentru Ucraina şi o decadă decisivă pentru lume așa ca nu faceți greşeli. Vom sprijini Ucraina pentru a se apăra cât timp este nevoie. Știm că Rusia este în continuare orientată către agresiune şi cucerire, omorând mulţi ucraineni nevinovaţi. Rusia rămâne fără muniție şi suferă pierderi importante şi se bazează pe puținii parteneri care au rămas. Este cu ochii pe noi", a precizat Lloyd Austin.

Citeşte şi: Joe Biden: "Prin viitoarea lege vom aloca 45 de miliarde de dolari, fonduri suplimentare pentru Ucraina"

De asemenea, şeful Pentagonului a anunțat că va oferi cel mai mare pachet de asistență militară pentru Ucraina, de la începutul războiului.

"Suntem mândri să anunțăm un nou pachet de armament pentru Ucraina care să o ajute pentru a se apăra. Acest nou pachet de asistență are o valoare de aproximativ 2,5 milioane de dolari şi este cel mai mare de până acum. Valoare ajutorului miliar va fi ridicată la 26,7 miliarde de dolari", a afirmat secretarul american al apărării.

Totodată SUA va oferi şi antrenament pentru soldații ucraineni. Acest antrenament va avea loc şi cu sprijinul statelor europene.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close