Antena 3 CNN Actualitate Şeful ASF: 53 de angajaţi erau rude, 13 au plecat. 22.000 de euro va primi fiecare angajat care părăseşte instituţia

Şeful ASF: 53 de angajaţi erau rude, 13 au plecat. 22.000 de euro va primi fiecare angajat care părăseşte instituţia

Şeful ASF: 53 de angajaţi erau rude, 13 au plecat. 22.000 de euro va primi fiecare angajat care părăseşte instituţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Sep 2014   •   19:17
Un număr de 53 de angajaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), din totalul de 609, erau rude de gradul I sau II, iar 13 au părăsit instituţia, inclusiv 3 - 4 cupluri, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu.
 
"Cel puţin din evidenţele Direcţiei de Resurse Umane, în ASF, rude de gradul I şi II, inclusiv mătuşi şi nepoţi bănuiţi, sunt 53 (...) Au ieşit din ASF 13, inclusiv trei sau patru cupluri", a afirmat Negriţoiu, răspunzând întrebărilor presei, informează Agerpres.
 
El a spus că numărul rudelor din ASF se "subţiază" continuu, inclusiv prin aplicarea Codului de conduită al instituţiei, care prevede că nu pot fi angajate rude. De asemenea, Codul prevede obligativitatea declaraţiilor de rudenie, până la sfârşitul lunii octombrie, inclusiv cu membri ai Parlamentului, care supraveghează ASF.
 
Numărul angajaţilor ASF va ajunge în ianuarie 2015 la 495 (inclusiv 28 de angajaţi ai Fondului de Garantare a Asiguraţilor), faţă de 609 iniţial, în urma unui proces complex de restructurare şi transformare instituţională.
 
ASF a desfiinţat poziţiile de directori adjuncţi şi şefi de departamente, iar atribuţiile directorilor şi şefilor de serviciu au fost extinse.
 
Numărul direcţiilor a fost redus cu 48%, de la 25 la 13, numărul serviciilor a fost diminuat tot cu 48%, de la 102 la 53, au fost desfiinţate şase posturi de şefi departamente şi 24 de directori adjuncţi, numărul consilierilor a scăzut de la 33 la 10 (cu 70%). În total, numărul poziţiilor de conducere a scăzut de la 161 la 70.
 
Un număr de 91 de angajaţi ai ASF vor părăsi instituţia prin programul de plecări voluntare şi vor primi ca şi compensaţii o sumă netă totală de 9,26 milioane lei (peste 23.000 de euro, în medie, pe angajat), la care se adaugă şapte salariaţi din FGA.
 
Daniel Dăianu şi Marian Sârbu nu s-au înscris în programul de plecări voluntare, a precizat Negriţoiu.
 
Şeful ASF a precizat că salariul minim în instituţie a fost de 2.000 lei lunar, conform contractului colectiv de muncă valabil până la 1 august.

×
Subiecte în articol: ASF Mişu Negriţoiu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close