Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de caniculă până luni! Ultimele zile ale verii aduc temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată ţara

Cod galben de caniculă până luni! Ultimele zile ale verii aduc temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată ţara

Meteorologii anunţă zile caniculare cu temperaturi de 37 de grade în aproape toată ţara. Agenţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil până luni.

Cod galben de caniculă până luni! Ultimele zile ale verii aduc temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată ţara
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    29 Aug 2020   •   08:15

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii august.

''Va fi o vreme deosebit de caldă în zonele de câmpie şi de podiş, acolo unde disconfortul termic va fi accentuat. Local va fi caniculă, vorbim de indicele temperatură-umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33, până la 36-37 în regiunile sudice

Ultimele zile din luna august, practic a verii 2020, vor fi caracterizate de valori de temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată ţara.

Acest lucru este specific şi pentru prima săptămâna din septembrie, prima lună a toamnei, acolo unde vorbim de temperaturi mai ridicate decât ceea ce ar fi normal pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a ţării.

Există posibilitatea ca cel puţin şi luni să vorbim de caniculă în orele amiezii în zonele de câmpie şi de podiş, în data de 31 (...) Luăm în considerare să actualizăm aceste informaţii şi cu siguranţă o vom face. Toată luna lui septembrie aşa cum arată informaţiile actualizate astăzi, păstrează acelaşi semal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi şi a doua săptămână'', a anunţat Elena Mateescu, director ANM.

×
Subiecte în articol: canicula elena meteescu cod galben
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close