Antena 3 CNN Actualitate Simfonia copiilor: Primul an din existenţa unui copil îi poate hotărî viitorul

Simfonia copiilor: Primul an din existenţa unui copil îi poate hotărî viitorul

Simfonia copiilor: Primul an din existenţa unui copil îi poate hotărî viitorul
21 Apr 2013   •   12:09
Primul an din existenţa unui copil îi poate hotărî acestuia viitorul. Părinţii nu trebuie să uite  nicio clipă cât de preţioasă e viaţa copilului lor şi cât de importantă poate fi orice decizie care-l priveşte. Fără o alimentaţie corectă şi fără supravegherea şi sfatul medicilor, unui bebeluş i se răpeşte şansa la un viitor normal. 
 
Cum părăseşte spitalul, puiul de om începe să descopere lumea. 

Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Citeşte scrisoarea emoţionantă trimisă de medicul Dan Enescu. Arată-ne că îţi pasă!
 
Bebeluşul nu ştie să întrebe, nu ştie să ceară. Iar părinţii nu reuşesc, însă, tot timpul să facă ce e bine pentru viitorul copilului lor.
 
Imunizarea micuţilor în primul an de viaţă joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii. Din păcate, există şi astăzi părinţi care-şi expun copiii riscurilor. 

GENETICA vine în ajutorul copiilor. Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Arată-ne că îţi pasă!
 
Pe Yasmin au muşcat-o trei câini. Ajunsă la spital, medicii au aflat că fetiţa nu a fost imunizată.
 
Mai trist este că mulţi părinţi evită cu bună ştiinţă să-şi imunizeze copiii, crezând că vaccinul poate creşte riscul apariţiei autismului. De fapt, nu fac altceva decât să-i expună unor afecţiuni grave şi pierd din vedere aspecte elementare. 

Simfonia copiilor: Investigaţiile medicale în timpul sarcinii sunt esenţiale pentru sănătatea copiilor noştri

 
În prezent, România se află pe locul 3 din Europa la obezitatea infantilă. 10% dintre copiii care se prezintă la medic au greutate de adult. 
 
Dieta este esenţială în această perioadă şi totul depinde de părinţi.

Simfonia copiilor: Unul din zece copii vine pe lume prea devreme şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a face faţă noului mediu
 
 
Mamele din întreaga lume au înţeles importanţa fiecărui moment din primul an de viaţă. O arată şi rata de alăptare din Europa, aflată într-o permanentă creştere. S-a demonstrat că sugarii alimentaţi natural au o rată mai mică a spitalizării şi o incidenţă mai scăzută a unor boli. Chiar şi aşa, în România rata de alăptare a scăzut la 12,6%, fiind cea mai mică de pe continent. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close