Antena 3 CNN Actualitate Dr. Simin Florescu, despre fenomenul creat de Flavia Groşan: "Preferaţi să fiţi trataţi de un medic exclusiv online?"

Dr. Simin Florescu, despre fenomenul creat de Flavia Groşan: "Preferaţi să fiţi trataţi de un medic exclusiv online?"

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" din Bucureşti, a reacţionat, într-o postare pe Facebook, la fenomenul creat de dr. Flavia Groşan.

Dr. Simin Florescu, despre fenomenul creat de Flavia Groşan: "Preferaţi să fiţi trataţi de un medic exclusiv online?"
Sursa foto: Antena 3 / Facebook
de Alin Tarnovschi    |    25 Mar 2021   •   22:56

"Ma gândesc la pacienții noștri, foști, actuali și mai ales viitori, și ma întreb cu stupefacție:

- preferati/ ati fi preferat sa fiți tratați de un medic exclusiv online, sau de un medic care a stat fata în fata cu voi, v-a consultat și v-a revăzut zi după zi?

-ati prefera/ati fi preferat un tratament " după ureche" ( chiar dacă e proclamat cu surle și trâmbițe pe posturi TV indecent și periculos de ignorante), sau unul studiat meticulos de mii de doctori și avizat de organisme profesionale naționale și internaționale pe baze stiintifice și pe dovezi medicale?

- ati prefera/ ati fi preferat un medic care a văzut sute și mii de pacienți cu Covid în ultimul an, care a trecut și el prin boala, care deja știe cu ochii închiși cât oxigen, cata heparina și cata dexametazona ii trebuie unui bolnav cu Covid încă " din usa sectiei", sau unul care vorbeste la TV cu masca sub barbie, ca să nu se ia rujul rosu strălucitor de pe buze, în timp ce flutura din mâini și da ochii peste cap??

-si, în final, ati preferat/ preferati sa supravietuiti acestei boli, sau.......?

Gândiți-vă singuri, cu mintea cea buna.

Noi, doctorii din viata adevărată, știm deja.

Și facem cum știm din medicina bazata pe dovezi", a scris dr. Simin Aysel Florescu în postarea de pe Facebook.

Ma gândesc la pacienții noștri, foști, actuali și mai ales viitori, și ma întreb cu stupefacție: - preferati/ ati fi...

Posted by Simin-Aysel Florescu on Thursday, 25 March 2021

Tot în această seară, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3, dr. Flavia Groşan a explicat cum îşi tratează pacienţii, online, bazat pe informaţiile pe care chiar pacienţii i le oferă.

"Eu nu văd pacientul, mă iau strict după pulsoximetria pe care mi-o declară ei. Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome, să nu dau voie COVID-ului să pătrundă în plămâni (...) Prin schema mea de medicamente încerc să le cresc oxigenul. În puține cazuri am avut nevoie de oxigenoterapie. În cazul acut, cei care doresc să îi tratez eu sunt în număr puțin, într-un cabinet privat. Majoritatea merg la spital", a declarat dr. Flavia Groşan la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Simin Aysel Florescu Flavia Groșan
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close