Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: "Baronul" pădurilor din România, palat cumpărat la Viena cu bani românești

Sinteza Zilei: "Baronul" pădurilor din România, palat cumpărat la Viena cu bani românești

Sinteza Zilei: "Baronul" pădurilor din România, palat cumpărat la Viena cu bani românești
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
02 Dec 2015   •   21:56

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, mai multe imagini cu palatul din Viena al proprietarului companiei Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, baronul pădurilor din România.

Palatul, care a aparținut Raiffeisen Bank, a fost cumpărat în 2008 de Gerald Schweighofer la prețul de peste 35 milioane de euro.

În 2002, Holzindustrie Schweighofer construia prima fabrică de cherestea în Sebeş. A urmat apoi, în 2007, fabrica de cherestea din Rădăuţi, iar doi ani mai târziu Schweighofer cumpără unitatea de producere a panourilor încleiate din Siret şi în 2010 fabrica de panele din Comăneşti.
 
În top 100 Cele mai valoroase companii din 2013, Holzindustrie ocupă poziţia 26 având o valoare de 507 mil. euro.

Clarificare Holzindustrie Schweighofer privind achiziţia Palatului Herberstein din Viena
"Cu privire la speculaţiile despre achiziţia de către Grupul Schweighofer / Fundaţia Privată Schweighofer a Palatului Herberstein, din Michaelerplatz, Viena, dorim să facem următoarele clarificări:

Tranzacţia fost realizată de către divizia de imobiliare a Grupului Schweighofer, care este independentă de activităţile din industria lemnului şi de business-ul operațional al companiei Holzindustrie Schweighofer. Divizia de imobiliare are activitate economică proprie, independentă, în piața din Austria și din alte țări, nefiind finanţată de celelalte activități ale Grupului. Astfel, respingem orice conexiune speculată între o tranzacție imobiliară realizată în Austria şi activităţile din industria lemnului derulate în România"
, se arată într-un comunicat remis redacției în data de 4 decembrie 2015.

Aici comunicatul integral


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close