Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Contractul care arată cum şi-a dat Traian Băsescu vila din Mihăileanu

Sinteza Zilei. Contractul care arată cum şi-a dat Traian Băsescu vila din Mihăileanu

20 Apr 2015   •   22:41

Una dintre cele mai spectaculoase muşamalizări din mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu a fost închiderea dosarului casei din Mihăileanu.

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de luni a emisiunii Sinteza Zilei contractul prin care Traian Băsescu şi-a dat singur locuinţa din Mihăileanu.

„Procurorii puteau să-l salte pe acest individ de atunci, pentru că pe fiecare paragraf se specifică legea pe baza căreia s-a făcut această tranzacţie”, a declarat Oana Stancu, invitată în emisiunea Sinteza Zilei.


În anul 2003, Băsescu şi soţia sa au devenit proprietari ai unui apartament de 370 de metri pătraţi şi ai unui garaj de 40 de metri pătraţi pe strada Ştefan Mihăileanu, într-o vilă interbelică din Bucureşti.

În acea perioadă, Traian Băsescu era primarul Capitalei, iar imobilul respectiv intra sub incidenţa legilor privind casele naţionalizate şi pe foştii lor proprietari. Practic, primarul Băsescu a locuit cu chirie în apartamentul din Mihăileanu, repartizat de stat ca locuinţă de serviciu.

În 2003, a făcut o cerere către Primăria pe care o conducea, pentru a dobândi dreptul de a cumpăra apartamentul, în baza legii 112/1995 privind drepturile chiriaşilor din casele naţionalizate. Desigur, cerera a fost aprobată.

Apărătoarea lui Traian Băsescu în faţa acuzaţiilor de fals şi uz de fals a fost Elena Udrea, fosta şefă a Cancelariei prezidenţiale, plecată prin demisie de la Cotroceni în urma articolelor de presă despre afacerile soţului său, Dorin Cocoş. Dupa demisie, Udrea şi-a reluat activitatea de avocat şi în două zile a şi preluat dosarul lui Traian Băsescu.

Imediat, Udrea a depus documentele în cazul Băsescu, iar a doua zi Parchetul a şi închis cazul. Pentru ca povestea să fie completă, dosarul  imobilului din strada Mihăileanu nr. 2 a dispărut din arhiva Primărie.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close