Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Documentul care îl face pe Băsescu puşcăriabil. Cum au spălat banii Căşuneanu şi Băsescu

Sinteza Zilei. Documentul care îl face pe Băsescu puşcăriabil. Cum au spălat banii Căşuneanu şi Băsescu

Sinteza Zilei. Documentul care îl face pe Băsescu puşcăriabil. Cum au spălat banii Căşuneanu şi Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2015   •   22:27

Ordonanţa prin care procurorul general al României cere redeschiderea dosarului în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat de spălare de bani a fost prezentat de Mihai Gâdea în ediţia de joi a emisiunii Sinteza Zilei.

Procurorul General al României a cerut redeschiderea dosarului Băsescu-Căşuneanu, în care fostul preşedinte era acuzat de spălare de bani, pe motiv că procurorul de caz, Valentin Şelaru, a dat o soluţie nelegală atunci când a închis dosarul.

În urmă cu o lună, şi Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor a încheiat o anchetă care demontează ceea ce susţinea procurorul Valentin Şelaru, cel care a dat neînceperea umăririi penale în dosarul de spalare de bani deschis pe numele lui Basescu.

În 9 august 2000, Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp într-un cartier din Capitală. Fostul preşedinte, în acea vreme abia ales primar în Bucureşti, a plătit aproape 1,5 miliarde de lei vechi pe teren. În aceeaşi zi, omul de afaceri Costel Căşuneanu a plătit aceluiaşi proprietar o sumă de patru ori mai mare, pentru un teren egal ca mărime. Doi ani mai târziu, Băsescu a vândut terenul său cumnatei lui Căşuneanu, contra sumei de 12 miliarde de lei vechi.

Fostul preşedinte a folosit banii din afacerea cu Căşuneanu pentru a cumpăra o vilă în Otopeni, pe care a donat-o apoi fiicei sale, Ioana Băsescu.

Totul s-a întâmplat în perioada în care Traian Băsescu era ministru al Transporturilor şi apoi Primar General al Capitalei, instituţii cu care firmele lui Căşuneanu au avut nenumărate contracte pe bani publici.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close