Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: DOVADA că Băsescu i-a promis lui Erdogan încă din 2014 o moschee la Bucureşti

Sinteza zilei: DOVADA că Băsescu i-a promis lui Erdogan încă din 2014 o moschee la Bucureşti

Sinteza zilei: DOVADA că Băsescu i-a promis lui Erdogan încă din 2014 o moschee la Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iul 2015   •   21:55

Mihai Gâdea a arătat, în ediţia de luni seară a emisiunii "Sinteza Zilei", că declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu cu privire la ridicarea celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti sunt cu atât mai nelalocul lor cu cât el însuşi l-a asigurat pe preşedintele Turciei, în 2014, că Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru acest proiect.

Gâdea a arătat în acest sens un articol publicat de Agerpres, în 5 februarie 2014, postat cu ocazia vizitei lui Traian Băsescu la Ankara.

Traian Băsescu a criticat duminică proiectul de construire a celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti, considerând că aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă "cel mai mare risc".

"Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (...) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(...) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară", a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti.


×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close