Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Românii care au văzut moartea cu ochii, pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Fostul șef SIE explică etapele unui atentat terorist

Sinteza zilei: Românii care au văzut moartea cu ochii, pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Fostul șef SIE explică etapele unui atentat terorist

29 Iun 2016   •   22:10

Zeci de români au trăit momente de groază pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Mihai Gâdea a difuzat, la Sinteza Zilei, un material marca Observator cu românii care au fost prinşi, între zboruri, în haosul de pe Ataturk de ieri seară.

Un cetăţean român a fost rănit uşor în busculada de după exploziile din aeroport. De asemenea, un grup de români a rămas blocat în zona liberă a aeroportului din Istanbul, imediat după atentate.

Fostul șef SIE Cătălin Harnagea a explicat, la Sinteza Zilei, etapele ciclice ale unui atentat terorist și modul în care sunt ele studiate de structurile de securitate.

Cătălin Harnagea a explicat, la Antena 3, că totul începe de la selectarea țintei, urmând apoi etapa de planning, în care teroriștii își pregătesc/cumpără armele, organizarea din ziua respectivă, atacul propriu zis și momentul extragerii.

Fostul șef SIE a subliniat însă că, în ultima perioadă, teroriștii au demonstrat că nu mai sunt interesați să supraviețuiască atentatelor, așa că acordă o mai mare importanță pregătirii atentatelor. ”Unii preferă să facă o repetiție”, a spus Cătălin Harnagea.

”Ce e important este exploatarea media. Acest punct ultim conferă atacului o anumită greutate și forță pentru atacatori”, a mai spus Cătălin Harnagea.

 

×
Subiecte în articol: Istanbul Sinteza Zilei Catalin Harnagea

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close