Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Traian Băsescu, demis "pentru escrocherii" şi suspendat din Inspectoratul Navigaţiei Civile. Cum îl descriau subordonaţii

Sinteza zilei: Traian Băsescu, demis "pentru escrocherii" şi suspendat din Inspectoratul Navigaţiei Civile. Cum îl descriau subordonaţii

Sinteza zilei: Traian Băsescu, demis "pentru escrocherii" şi suspendat din Inspectoratul Navigaţiei Civile. Cum îl descriau subordonaţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Apr 2015   •   23:10

Mihai Gâdea a dezvăluit, la "Sinteza Zilei", că, potrivit unei note referitoare la activitatea lui Traian Băsescu în cadrul Inspectoratului Navigaţiei Civile, fostul preşedinte a fost retras din funcţia de reprezentant NAVROM la Portul Anvers "pentru o serie de escrocherii făcute cu ocazia reparaţiilor efectuate la navele româneşti".

Nota arată că, la data de 01.11.1989, Băsescu a fost numit inspector şef, organ de specialitate şi control al Marinei Civile, după ce a fost retras din funcţia de reprezentant NAVROM.



Un alt document, redactat de Adunarea Generală a lucrătorilor din Inspectoratul Navigaţiei Civile şi Căpităniile din Port, remis Ministrului Transportului, se arată că Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de inspector şef.

Interesant este că persoana care l-a înlocuit în acestă funcţie poartă numele de Voiculescu Adrian Virgiliu.

"De aici vine psihoza", a comentat Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.



Mai mult, Gâdea prezintă documente redactate de colegi ai fostului preşedinte, care îl descriu ca fiind "dictatorial" şi responsabil cu "dezbinarea colectivului". Iată cum îl descriau oamenii din Inspectoratul Navigaţiei Civile pe Traian Băsescu:

"În scurtul răstimp de când a fost numit inspector şef a dovedit incompetenţă în activitatea de conducere confundând această instituţie şi căpităniile din port cu o navă comercială, iar pe inspectori simpli marinari, buni pentru a distribui corespondenţa. (...) A încercat în repetate rânduri dezbinarea colectivului momind pe rând fiecare inspector cu postul de inspector general nou creat. (...) Îi reproşăm domnului Traian Băsescu stilul dictatorial de umilire şi intimidare a celor subordonaţi direct".



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close