Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Traian Băsescu, desfiinţat de instanţă

Sinteza Zilei. Traian Băsescu, desfiinţat de instanţă

Sinteza Zilei. Traian Băsescu, desfiinţat de instanţă
20 Apr 2015   •   22:15

Marilena Aksan, o femeie din Bucureşti care s-a luptat 13 ani pentru a nu fi dată afară dintr-o casă retrocedată de Băsescu, a obţinut astăzi o mare victorie în instanţă.

Doamna Aksan, reprezentată în instanţă de avocatul Pavel Abraham, a dezvăluit, în ediţia de luni seară a emisiunii Sinteza Zilei, că instanţa a hotărât astăzi să anuleze în totalitate decizia prin care s-au retrocedat 130 de case, printre care se afla şi locuinţa sa.

Invitată în emisiunea Sinteza Zilei, doamna Marilena Aksan le-a mulţumit judecătorilor care au pus astăzi capăt calvarului pe care l-a îndurat împreună cu familia în ultimii 13 ani.

„Le mulțumim din suflet că au reușit să facă dreptate într-un caz atât de grav și că mai exista oameni cinstiți în aceasta țară”, a declarat Marilena Aksan.

Marilena Aksan, victimă a mafiei retrocedărilor

Marilena Aksan, chiriaşa unui imobil din strada Şerban Vodă, s-a luptat 13 ani  în instanţă pentru a nu fi dată afară din casă. Ea este una dintre victimele mafiei imobilelor retrocedate ilegal de Traian Băsescu, pe vremea când era primarul Capitalei.

Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case. Le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român.

Până în 2003. Atunci, la uşa lor a venit Nicholas Jordan, care pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele.

Oamenii spun că Traian Băsescu, primarul capitalei de la acea vreme, ar fi semnat retrocedările fără a i se face dovada că Nicholas Jordan era cu adevărat cine pretindea că era.

Cei care riscau să ajungă în stradă au început să facă săpături în fiecare document primit de la instituţiile statului şi au descoperit numeroase nereguli.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close