Antena 3 CNN Actualitate Sistemul informatic al CNAS a fost reparat. Programul caselor judeţene revine la normal, de luni

Sistemul informatic al CNAS a fost reparat. Programul caselor judeţene revine la normal, de luni

Sistemul informatic al CNAS a fost reparat. Programul caselor judeţene revine la normal, de luni
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Ian 2011   •   12:12

Programul caselor judeţene de sănătate va reveni la normal de luni, după ce sistemul informatic al CNAS a fost reparat.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că problemele la sistemul informatic al CNAS au fost rezolvate, baza de date nu a fost afectată, iar remedierea problemelor nu a presupus costuri suplimentare.
   
"În 15 ianuarie, SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat-n.r.) a fost repus în funcţiune devansând termenul anunţat iniţial, respectiv luni. Remedierea problemelor a fost făcută fără costuri suplimentare din 15 ianuarie, sistemul funcţionând la parametri normali", a precizat Duţă.
   
El a spus că însă că acest tip de defecţiuni ar mai putea apărea la un sistem atât de complex.
   
"Sunt probleme greu de anticipat la un sistem atât de complex, aproape printre cele mai mari din Europa", a precizat Duţă.

Activitatea CNAS a fost suspendată pentru remedierea problemelor apărute la Sistemul Informatic Unic Integrat, care a cedat la mai puţin de o lună de la inaugurarea festivă, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

Oficialii instituţiei au declarat că softul a fost ţinta atacurilor unor hackeri.

Lansat la sfârşitul anului trecut, softul este, potrivit autorităţilor, cel mai performant sistem informatic folosit la ora actuală la noi în ţară.

El permite stocarea completă a informaţiilor medicale, la nivelul întregii ţări. În unele judeţe însă, softul proaspăt instalat fie nu a funcţionat, fie le-a dat bătăi de cap angajaţilor.

 


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close