Antena 3 CNN Actualitate Site-ul antena3.ro, ţinta grupului de hackeri Killnet: "Nu vom începe fără voi"

Site-ul antena3.ro, ţinta grupului de hackeri Killnet: "Nu vom începe fără voi"

Continuă atacurile hackerilor ruși. Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că a blocat mii de astfel de operațiuni ale grupării Killnet în acest sfârșit de săptămână.

Site-ul antena3.ro, ţinta grupului de hackeri Killnet: "Nu vom începe fără voi"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2022   •   14:35

Experții IT ai STS  spun că numărul acestora s-a dublat comparativ cu alte perioade.  Au fost vizat site-urile mai multe ori instituții publice, bănci și hipermarketuri.  

Și site-ul antena3.ro  a fost atacat de hackerii ruși într-o lovitură revendicată de aceeași rețea Killnet care a atacat inclusiv site-ul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică. 

”Atenție administratorilor, mâine site-ul antena3.ro va fi atacat. Am spus dinainte ce îi așteaptă pe administratorii acestui site, dar deocamdată mergeți la culcare. Nu vom începe fără voi!”, au scris reprezentații grupării Killnet seara trecută.  

”Este o problemă de securitate națională!”

Radu Tudor a intrat în direct la Antena 3 unde a explicat cât de periculoase sunt aceste atacuri.  

”Aș începe prin a-i felicita pe colegii noștri pentru faptul că site-ul Antena 3, spre deosebire de alte site-uri, nu a avut atât de mult de suferit pentru că noi am mai avut parte de astfel de atacuri și am știut ce trebuie să facem în astfel de momente. 

Aș vrea să sistematizăm puțin această problemă pe care eu o consider extrem de serioasă.  Este o problemă de securitate națională.  

Încep să fie atacate site-urile unor instituții de stat. Încep să fie atacate site-urile unor spitale. Încep să fie atacate site-urile în care bazele de date ar putea să devină extrem de vulnerabile și cred că suntem în plin război informatic și cibernetic la adresa României. 

”Dimensiunea atacurilor cibernetice la adresa României va crește!”

Cred că nu sunt foarte mulți care conștientizează cu adevărat care este dimensiunea acestui război declanșat împotriva României și ce avem noi de făcut în așa fel încât să ne putem proteja.  Nu de alta dar dacă se vor întâmpla lucruri și mai grave și anticipez că dimensiunea atacurilor cibernetice la adresa României va crește, atunci, când va fi prea târziu, o să începem să dăm vina unii pe alții și să ne întrebăm de ce nu am făcut ceea ce trebuie. 

”Este vorba despre viața noastră personală!”

Aceste lucruri pot afecta viața noastră, viața noastră de zi cu zi. Nu este vorba doar de Guvernul României, doar de Banca Națională, sau de eu știu ce alte instituții care, pentru cetățenii simpli, pot părea undeva departe. Este vorba despre viața noastră personală. Dacă noi primim un SMS sau un mesaj pe WhatsApp de la un număr necunoscut și curiozitatea ne împinge să îl deschidem, în momentul acela ne-am infectat telefonul, ne-am infectat tableta, ne-am infectat calculatorul. 

”Războiul cibernetic la adresa României impune o ordonanță de urgență din partea Guvernului României”

Și de aici pot decurge consecințe extrem de neplăcute până la accesarea conturilor bancare, a datelor de evidență personală care pot fi folosite în cele mai neplăcute moduri cu putință și eu personal, având în vedere dimensiunea acestui atac și faptul că niciodată nu ne-am mai confruntat cu valul acesta atât de mare de atacuri, războiul cibernetic la adresa României impune o ordonanță de urgență din partea Guvernului României prin care toate instituțiile de stat să fie obligate să aibă niște programe avizate și validate antivirus care să fie updatate la zi. 

Aceste atacuri cibernetice ale rușilor sunt posibile pentru că sunt multe instituții de stat din România care au programe antivirus complet nestandardizate, complet vulnerabile în fața unor astfel de atacuri, ba mai mult decât atât avem inclusiv exemplul de la Primăria Capitalei care a dorit să își achiziționeze un program antivirus rusesc.  Ceea ce va însemna, automat, o chestiune periculoasă. 

Cer Guvernului României să dea o ordonanță de urgență prin care toate instituțiile de stat să  fie obligate să își achiziționeze un program antivirus dintre cele recomandate de instituțiile statului până când nu va fi prea târziu pentru noi”, a declarat Radu Tudor la Antena 3.

×
Subiecte în articol: killnet
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close