Antena 3 CNN Actualitate Site-ul Ministerului Turismului, gestionat de o firmă din SUA. Verificările sunt mai greu de făcut

Site-ul Ministerului Turismului, gestionat de o firmă din SUA. Verificările sunt mai greu de făcut

Site-ul Ministerului Turismului, gestionat de o firmă din SUA. Verificările sunt mai greu de făcut
Sursa foto: udrea
11 Sep 2009   •   12:11

În fiecare zi mai iese la lumină câte o neregulă la Ministerul Turismului la cârma căruia se află Elena Udrea. De această dată este vorba de site-ul instituţiei, site pe care Udrea a spus că a postat la vreme documentele cerute de comisia care o anchetează. Numai că siteul este adiministrat de o firmă din Statele Unite ale Americii. Jurnalul Naţional cosideră plauzibilă ipoteza ca oricând contractele ministerului ar fi putut fi modificate, în funcţie de mersul anchetei derulate de comisia parlamentară.

Site-ul Ministerului Turismului este găzduit, aparent, de serverul Serviciilor de Telecomunicaţii Speciale. La o privire mai atentă însă, se poate observa că site-ul este redirecţionat de pe serverul STS către o adresă al cărei titular este un server din SUA, respectiv ThePlanet.com Internet Services.

Cel puţin asta reiese din raportul realizat de un expert în IT pentru Comisia Udrea. Pe scurt, orice modificare operată pe site-ul găzduit de un server din Statele Unite este mult mai greu de depistat, deoarece necesită aprobare din parte firmei respective. Ceea ce înseamnă maximă securitate în privinţa datei la care au fost postate pe site, de pildă, informaţiile privind contractele controversate derulate de instituţia condusă de Elena Udrea în ultimele luni.

Aşa se face că respectivele documente apar ca fiind postate pe site la date anterioare decât cele la care informaţiile au fost făcute publice. Este cazul contractelor de publicitate cu firma franceză JC Decaux, sau cele pentru evenimentul Lumină la malul mării, se arată în Jurnalul Naţional.

Cât despre administratorul site-ului, potrivit datelor oficiale, este vorba despre un angajat al unei firme de publicitate care, în urmă cu doi ani, figura în registrele oficiale cu un singur angajat, mai scrie Jurnalul Naţional.

Suspiciuni planează şi asupra declaraţiilor de avere ale ministrului Turismului. Astfel, în declaraţia de avere postată la 5 ianuarie 2009, Elena Udrea susţine că a încasat dividende de 2 milioane de lei de la firme ale căror profituri în intervalul de doi ani, respectiv 2006-2008, nu se ridică la această valoare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Udrea ministerul turismului
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close