Antena 3 CNN Actualitate Situaţie dramatică la graniţa României. Familia unui român care a murit în drum spre casă, blocată în vamă de cinci ore

Situaţie dramatică la graniţa României. Familia unui român care a murit în drum spre casă, blocată în vamă de cinci ore

Situaţie dramatică la graniţa României. Familia unui român care a murit în drum spre casă, blocată în vamă de cinci ore
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iul 2016   •   15:19

Situaţie dramatică la graniţa României. Fiica unui bărbat, care a murit pe drumul de întoarcere de la un spital din Germania, nu poate intra în ţară cu maşina în care se află trupul neînsufleţit al tatălui ei.

Medicii germani au decis să îl externeze pentru că, au spus ei, nu mai pot face nimic să îl ajute. Bărbatul a murit însă în apropierea vămii, chiar în maşina cu care fiica sa îl aducea înapoi în ţară.

Fratele bărbatului a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că acesta a început să se simtă rău în apropiere de vama Nădlac și a decedat apoi, după ce au fost informate despre această situație atât autoritățile ungare, cât și cele române.

Deși inițial li s-a permis intrarea în țară, vameșii români i-au întors din drum, pe motiv că decesul bărbatului trebuie constatat de un medic legist. Ungurii au trimis un medic legist la fața locului care să constate decesul, însă familia bărbatului este deja pe teritoriu românesc și medicul din Ungaria nu are jurisdicție.

”Se pune problema când exact a fost decesul. Dar, asta e important acum?”, a spus bărbatul, după aproape cinci ore petrecute în mașină, în vamă, alături de bărbatul decedat, la temperaturi insuportabile.

Deși fratele celui decedat a sunat la numărul de urgență 112, autorităţile din România îşi pasează între ele problema.

×
Subiecte în articol: Germania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Huiduieli, la concertul Coldplay din București: Manelistul Babasha a cântat cu trupa
x close